Aanpak

Om je fysiek herstel te bevorderen maken we gebruik van laagdrempelige hartcoherentie ademhalingsoefeningen, om te leren fysiek rust te creëren in je lichaam. Ook leer je luisteren naar de signalen van je lichaam. Je leert hoe je beweging kunt inzetten voor je fysiek herstel en hoe je je dag het best kunt inrichten, vanuit een goede balans tussen inspanning en herstel. 

Als je voldoende hersteld bent gaat het er om op persoonlijk vlak uit deze ervaring te leren wat jij hierin te leren hebt, bijvoorbeeld als je perfectionistisch bent, geneigd bent tot pleasen of te maken hebt met onduidelijke taken en verwachtingen. We onderzoeken de patronen, met bijbehorende overtuigingen, emoties en gedrag, waardoor in jouw leven stress ontstaat. Daarmee wordt helder wat jij wil leren om op een gezonde manier om te gaan met stress.

Daarbij kijken we zowel naar het denken, voelen als doen, waardoor een verandering ook echt verankerd wordt. 
Ook is advies mogelijk over het onderhouden van contact met het werk en het zetten van passende stappen in het re-integratieproces.

Resultaat

De inspanning is gericht op zowel fysiek, emotioneel en als mentaal herstel, zodat je weer in goede doen bent. Dit vergt vaak veel geduld.

Praktisch

De doorlooptijd is 4 maanden tot een jaar, afhankelijk van de ernst van de klachten. Een traject varieert daarmee meestal tussen 10 tot 15 uur begeleiding. Ook wordt de stressvragenlijst van CSR ingezet om je herstel te kunnen monitoren.