Over Yolanthe

Wie is Yolanthe de Goederen?

Als intuïtief en eigenzinnig mens ben ik altijd gericht geweest op persoonlijke ontwikkeling, om meer begrip te krijgen voor mijn eigen kwetsbaarheden. En vanuit mijn passie voor mensen natuurlijk ook die van anderen. Om kwetsbaarheid als kracht in te leren zetten. Tegelijkertijd ben ik altijd een doelgericht en praktisch mens gebleven. Het heeft even geduurd voordat ik van “mensen” ook mijn werk durfde te maken. Daarvoor moest ik eerst mijn eigen angsten en onzekerheden goed in de ogen kijken … 

Eerst heb ik landschapsarchitectuur gestudeerd aan de Wageningen Universiteit en 10 jaar gewerkt als beleidsmedewerker bij provinciale overheden. Mijn fascinatie was vooral gericht op het “hoe” van werken. Van daaruit heb ik de keuze gemaakt om het roer om te gooien. In de beroepsopleiding tot loopbaanadviseur indertijd bij adviesbureau Hoogendijk (nu VistaNova) leerde ik alles rondom het begeleiden van mensen bij een koersonderzoek. Voor mijn gevoel een van de beste keuze van mijn leven! Sinds 2001 werk ik met veel plezier en voldoening als loopbaancoach.

Ik hecht waarde aan professionaliteit. Sinds 2011 ben ik NOLOC erkend professional en sinds 2019 ook register loopbaanprofessional CMI B. Inmiddels zijn beide certificeringen overgegaan in een certificering als Register Loopbaanprofessional. Ook ben ik sinds zomer 2022 coördinator certificeren bij Noloc.

In 2007 kreeg ik een hersenschudding. Bij mij werkte de hersenschudding uit als een soort burn-out. Zo werd ik gedwongen om meer bewust te gaan leven en mijn grenzen serieus te nemen en te durven stellen. Dit was een hele zoektocht, met vallen en weer opstaan, die mij uiteindelijk zowel persoonlijk als professioneel veel gebracht heeft. Op professioneel vlak was dit aanleiding om mij verder te specialiseren in stressreductie, hartcoherentie en burn-out begeleiding volgens de CSR-methode. Van 2017 tot 2022 was ik ook partner bij het CSR-centrum.

Op persoonlijk vlak was de hersenschudding het startpunt voor meer bewust leven. Ik leerde mijzelf beter kennen en werd meer bewust, ook van de scherpe kantjes, die ik niet zo graag etaleer. Mijn angsten, verwachtingen, teleurstellingen, overtuigingen en behoeften zie ik nu in de ogen. Dit is regelmatig een pijnlijk en tegelijkertijd leerzaam proces. Door de scherpe kantjes te doorvoelen, daadwerkelijk te accepteren en in die kwetsbaarheid voor mezelf te leren zorgen, wordt het steeds beter mogelijk om echt te zijn.

Dit vraagt enerzijds de bereidheid om me, ondanks dat het spannend is, open te stellen en anderzijds de kracht om, ondanks de kwetsbaarheid, toch bij mezelf te blijven en te handelen. Ook hierin heb ik mijzelf ontwikkeld als coach. Bij het Centrum voor Spiritueel inzicht in Bocholt heb ik een veelheid aan opleidingen en cursussen gevolgd, waardoor ik deze visie ook echt geïntegreerd heb in wie ik ben en hoe ik leef.

Voel je je aangesproken?

Je bent welkom, ook als je er nog niet uit bent wat je vraag precies is en wat ik voor je kan betekenen. Dan maken we een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek en gaan we samen aan de slag om dat te onderzoeken.